Els Berros de la Cort

Història del grup

Els Berros de la Cort són una formació gironina amb més de 20 anys de trajectòria realitzant concerts amb una sonoritat potent i festiva en sintonia amb la música folk més actual, i també espectacles de carrer d’inspiració i repertori medieval.

El grup té quatre àlbums publicats (Els Berros de la Cort (2006), Egregore (2009), Los nòstres vices e pecats (2012) i Torb (2019)) i una àmplia trajectòria i experiència internacional amb la realització de concerts i actuacions de carrer arreu d’Europa.

L’any 2016, de forma paral·lela als seus propis espectacles, el grup va fer una primera incursió al món del teatre i crea i interpreta la música en directe a La Taverna dels Bufons, un dels espectacles destacats de la cartellera teatral barcelonina protagonitzat per Joan Pera, Carles Canut i Dafnis Balduz. Es tracta d’un espectacle de creació dirigit per Martí Torras Mayneris – que ha escrit la dramatúrgia conjuntament amb Denise Duncan- a partir de totes les obres de William Shakespeare. La Taverna dels Bufons va fer temporada al Teatre Romea de Barcelona de desembre de 2016 fins febrer de 2017, amb gairebé 60 funcions i va ser vista per milers d’espectadors.

Els Berros de la Cort també tenen experiència en la composició i creació de música per a diferents projectes audiovisuals, entre els quals destaquen La Llegenda de Sant Jordi (2014), una adaptació cinematogràfica d’una de les històries més arrelades de la cultura catalana escrita i dirigida per Arnau Olivé i Noemí Stängel; o bé Història d’un futur (2014), un documental de Marc Clarió i Bernat Garrigós que recull la visió de la gent gran sobre el procés independentista a Catalunya i del qual el grup en va fer tota la banda sonora.

Durant tots aquests anys el grup ha creat una sonoritat i una estètica musical pròpia molt identificable, utilitzant instruments d’època també molt presents en la música tradicional catalana (gralles, tarotes, sac de gemecs, viola de roda, mandola, percussions), que han servit per fer una relectura en clau actual del repertori medieval.

Ara, amb Torb, aborden per primera vegada un repertori de creació. S’obren nous camins per Els Berros de la Cort; amb la mateixa ànima, amb un nou brot.

Components

Instruments